середу, 17 лютого 2016 р.

Районний семінар учителів зарубіжної літератури, російської мови та музичного мистецтва на тему: «Застосування проектних технологій в освітньому просторі»

17 лютого  Кам‘янська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів  №1  гостинно відкрила двері для учасників районного семінару  вчителів зарубіжної літератури, російської мови та музичного мистецтва на тему «Застосування проектних технологій в освітньому просторі».
З планом роботи семінару  познайомили методисти РМК  Юрченко Наталія Вікторівна та Галата Ірина Петрівна.

З повідомленням «Метод проектів: історичний та теоретичний аспекти» виступила вчитель зарубіжної літератури Михайлівської   загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, голова РМО Шевченко Марина Георгіївна.

Завантажити презентацію.  

Потім вчителі музичного мистецтва  разом з Галатою Іриною Петрівною обговорювали питання «Організаційний аспект проведення районного етапу обласного фестивалю-конкурсу  дитячої художньої творчості «Мистецький дивокрай Черкащини»,  вчитель музичного мистецтва  Тимошівської загальноосвітньої школи Коваль Інна Олегівна  виступила з повідомленням «Застосування методу проектів при викладанні предметів художньо-естетичного циклу».
Вчителі зарубіжної літератури та російської мови відвідали урок російської мови в 5 класі на тему «Іменник як частина мови», який провела Симоненко Ольга Анатоліївна. На уроці  вчителем було використано метод проектів. 

Далі  для  учасників семінару було презентовано  мистецький  інтегрований  проект  «Мистецьке кафе «Пори року», координаторами якого були учитель зарубіжної літератури Архип‘юк  Любов Миколаївна та  вчитель музичного мистецтва Мозгова Лариса Володимирівна. Всіх присутніх полонила музика П.І.Чайковського із циклу "Пори року", всі зачаровано слухали поезію О.Пушкіна, В.Жуковського, М.Некраова, О.Кольцова про природу, ловили кожне слово  з пісень   у виконанні шкільного ансаблю дівчат, спостерігали за романтичним   і    ніжним   вальсом.   Учителями    Кам'янської    загальноосвітньої      школи  І-ІІІ ступенів №1 Архип'юк Л.М. та Мозговою Л.В. разом з учнями 8-10 класів було пророблено грандіозну роботу у підготовці даного проекту. Мозгова Л.В. розповіла про організацію підготовчого етапу проекту.   Презентація проекту пройшла в атмосфері доброзичливості та щирості, всі отримали масу задоволення.

Завантажити презентацію. 


  

На завершення було проведено  круглий стіл за чашкою кави, де всі присутні поділилися своїми думками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар